Om Ole Munk

OLE MUNK kan trække på snart 50 års praktisk erfaring med visuel masse­kommunikation. Karrieren tog sin begyndelse, da han som tolvårig fik sin tegneserie Ølvis publiceret i først dagbladet Politiken og senere Berlingske Tidende. Arbejdet som tegner på en anden serie, Felix, finansierede hans arkitektstudium, og arbejdet med tegneserien samt andre illustrations- og layoutopgaver i studie­tiden inspirerede Ole Munk til at tage eksamen fra Institut for Visuel Kommunikation på Kunstakademiets Arkitektskole.

Efter et par år som freelancetegner og -grafiker blev han i 1985 ansat som den første såkaldte visualizer på dagbladet Politiken, hvorfra vejen i 1989 gik til Den Grafiske Højskole (i dag Danmarks Medie- og Journalisthøjskole). Her har Ole Munk i snart 30 år undervist i blandt andet tegning, infografik, avisdesign og typografi.

I 1995 blev han partner i Ribergård & Munk communication design, et af Nordens førende bureauer inden for avis- og magasindesign med mere end 100 design- og re­designopgaver på cv’et. Siden 2014 har Ole Munk varetaget jobbet som design­chef på Kristeligt Dagblad sideløbende med sit undervisnings- og konsulent­arbejde.

I årenes løb er adskillige af hans designprojekter blevet præmieret i danske og internationale konkurrencer, og i 2003 modtog han Knud V. Engelhardts Mindelegat.

Andre bøger af samme forfatter
Journalist eller kunstner (1993)
Sæt billeder på (1999, med Maj Ribergård)
Avis-layout og redigering (2008, med Maj Ribergård)